7 preporuka za kupovinu igračaka za decu preko interneta

Mislili ste da je kupovina dečijih igračaka laka?
E pa, verovali ili ne, NIJE. A evo i zašto…

Krenimo redom…

Pandemija koja „vlada“ već dve godine, značajno je uticala i na naše navike bilo da je u pitanju posao, učenje pa i kupovina. Brzinski smo se „preselili“ u online prostore i tamo otkrili da rad, ali i kupovina na ovaj način donosi i značajne prednosti u odnosu na tradicionalne načine koje smo upražnjavali do sada.

Na primer: Kod online kupovine nema čekanja u redovima, rizika od zaražavanja, mrkih pogleda ispod maski već roba stiže pravo na vrata, a kontakt sa kurirom traje najviše pola minuta. A kutija sa naručenim proizvodom jedva čeka da bude otpakovana.

I tako, uspeli smo da ubijemo dve muve jednim udarcem: uštedeli smo vreme i sačuvali zdravlje nas i naših najmilijih.

Dakle, pored zdravlja, ključna prednost online kupovine je ušteda vremena. A vreme je upravo danas najdragoceniji resurs – često ga ima nedovoljno upravo zbog aktivnosti koje mogu drugačijom organizacijom da budu urađene znatno brže.

Vreme koje smo ranije trošili na kupovinu sada “trošimo” da uživamo sa porodicom ili da ispijamo kaficu sa prijateljima…

Šta sve kupujemo na internetu?

U virtuelnoj korpi online prodavnice najčešće se nalaze stvari koje želimo za sebe ili svoje dete, počev od odeće preko igračaka do opreme za decu.

Najveću pažnju posvećujemo upravo proizvodima za mališane. Za njih više “vagamo” nego za sebe, jer treba da pogodimo njihove želje, boju, raspoloženje…

A tek je izbor igračaka posebna misija…Tada smo uvek u dilemi – da li će se našem mališanu svideti i hoće li mu držati pažnju?

Pored problema izbora, javlja se sumnja u ono što treba da poručimo.

Da li ono što vidimo na slici zaista tako izgleda? Da li ćemo i mi i naše dete doživeti razočarenje kada se famozna kutija raspakuje…

Mnogo je pitanja, ali na svu sreću mi znamo odgovore na svako od njih!

Sakupili smo preporuke za kupovinu sa pojašnjenjima KAKO kupovati igračke za decu i UVEK biti siguran da će paket koji je upravo stigao – sadržati baš ono što smo želeli – na radost našu i naših mališana.

Pa, krenimo redom…

Uvek kupujte kod pouzdanih prodavaca

Šta podrazumeva pojam pouzdani prodavci? To su pre svega oni prodavci koji imaju svoj sajt i prijavljeni su za obavljanje odgovarajuće delatnosti.

Za razliku od registrovanih sajtova za prodaju, kupovina se često obavlja i u “sivoj” pa i “crnoj” zoni – putem različitih društvenih mreža!

Ovakva kupovina je danas jako popularna, ali ne i pouzdana, jer su upravo na mrežama mnogi “prodavci” koji proizvode prodaju bez garancije i dekleracije, a u pitanju je obično kopirana roba sumnjivog porekla

Prednosti kupovine preko sajta u odnosu na kupovinu preko mreža

Kada kupimo preko sajta štitimo svoje interese, samim tim stiže nam proizvod koji očekujemo, sa sve fiskalnim računom i garancijom od 2 godine.

Da li možemo da očekujemo isto na Facebook-u ili Instagramu? NIKAKO!

Društvene mreže su “leglo” preprodavaca koji imaju po 10 stranica na kojima prodaju robu na “crno”. Kada ih neko i “ulovi”, oni gase jednu i pokreću sledeću stranicu tako da im se ne može ući u trag.

Posledice kupovine preko popularnih mreža je da recimo dete dobije neki drugi proizvod ili drugu boju od one što je tražio, što se vrlo često dešava…

Da bi se otklonila ta greška kada se kupuje preko sajta potrebna su nam 2-3 dana –
dok kontaktiramo pouzdanog prodavca i on nam isporuči novi proizvod ili vrati novac ako nema adekvatnu zamenu.

Ali, šta je sa uloženim novcem za proizvod koji vam uz to i ne odgovara, a kupljen je preko mreža?
Pa, u većini slučajeva možete se “pozdraviti” sa novcem, a neželjenu igračku smestiti u podrum ili pokloniti u dobrotvorne svrhe.

Zbog toga je veoma važno da znate gde kupujemo i od koga kupujemo, jer nažalost nisu svi prodavci pouzdani prodavci.

Birajte proizvode koji su u originalnom pakovanju

Mislite da pakovanje proizvoda ne igra ulogu? VARATE SE!

Čest slučaj je da proizvodi za decu koji nisu u originalnom pakovanju nisu kvalitetni. Ne treba zaboraviti da su takvi proizvodi u samom transportu skloniji lomovima za koje na kraju “niko nije kriv”.

Izraz lica deteta kada mu stigne igračka kojoj je pukla plastika, autić kojem nedostaje točak ili slično nije baš prijatan prizor, zar ne?

Od prevelikog očekivanja do velikog razočarenja linija je tanka…

Zato obratite pažnju na pakovanje i obavezno pitajte prodavca kako vam stiže proizvod (pakovanje, zaštita i sl.)

Šta da uradite ako vam stigne igračka u pocepanom ili prašnjavom najlonu, a vi je nosite na poklon? Ko će da plati vaše nerviranje?

Ne rukovodite se uvek cenom, nego i kvalitetom

Između jeftinog i kvalitetnog proizvoda, birate jeftin? GREŠKA!

Svesni smo da živimo u teškom vremenu i da je vrlo važno nešto platiti jeftinije.

Međutim, nije to uvek najpametniji izbor.

Kod proizvoda za decu nekada je bolje platiti malo veću cenu kako bi taj proizvod “pravio društvo” vašem detetu duži vremenski period.

Kako stara poslovica kaže “jeftine stvari su najskuplje”.

Plastika na malo skupljim igračkama za decu je obično fino obrađena i boje koje se koriste u samoj proizvodnji nisu kancerogene što može potpuno da promeni tok razmišljanja, zar ne?

Birajte proizvode koji podstiču decu da se bave sportom

Stavili smo ovu preporuku na visoko četvrto mesto, jer bavljenje sportom je od presudne važnosti za dete još od najranijeg uzrasta.

Mnogi proizvodi mogu da posluže da motivišete vaše dete da krene na svež vazduh i da mobilnom telefonu kaže “doviđenja” i značajno manje ga koriste.

Ako želite da vaš mališan brže razvija mišiće, kao i pravilnu motoriku kupite mu na primer tricikli za decu, trotinet ili balans bicikli i izađite sa njim u prirodu…

Sve su to proizvodi koje mališani vole i rado provode sate koristeći ih. A kada ih jednom probaju neće želeti u šetnju bez njih!

Velika prednost u odnosu na gledanje telefona u sobi punoj ustajalog vazduha, slažete se?

Neka vaš izbor budu proizvodi koji u sebi imaju više različitih funkcija

Pitate se šta to konkretno znači? Kada kupite proizvod 2u1 ili 3u1 kupovinom jednog proizvoda dobijate dva ili tri različita proizvoda za decu. Na taj način štedite i novac i prostor u stanu ili kući. Zar to nije idealno?

Mnogi proizvođači su se dosetili da svoje proizvode nadograde. Tako danas imamo: hranilice 2u1, guralice 3u1, kolica 3u1 itd.

Vašem detetu šeta pažnja? Budite sigurni da uz ove proizvode deci nikada nije dosadno.

Zbog uštede novca ova osobina proizvoda mnogim roditeljima donosi prevagu prilikom izbora.

Kupujte deci proizvode koji pospešuju kreativnost i kognitivne sposobnosti

Ako kupujete igračke maloj deci samo da biste ih zabavili, pravite veliku grešku…

Vrlo je bitno da se deca pravilno razvijaju od najranijeg detinjstva. Zbog toga su edukativne igračke vrlo važne – potstiču decu na razmišljanje i razvijaju logiku.

Sa druge strane table za crtanje i pisanje doprinose kreativnim sposobnostima mališana.
Svako dete je svet za sebe, i od vas i vaše procene zavisi koju edukativnu igračku ćete mu kupiti.

Vodite se interesovanjima svog deteta

Svako od vas kada kupuje igračku za svoje dete razmišlja da li bi se ona njemu svidela ili ne.

Svakako da pri kupovini igračke pomislite da li će se ona dopasti vašem mališanu. Ipak, ako znate njegovu ili njenu ljubav prema Barbiki ili dinosaursu – ne pravite “trule” kompromise kupujući drugu igračku koja će mu biti “korisnija”.

Mališanima je vrlo važno da dobiju ono što im je obećano – time gradite dobar odnos sa vašim mališanom, ali i poverenje.

PRIMER DOBRE I LAKE ONLINE KUPOVINE

Internet kupovina u Bebomaniji je laka, brza i ima još par pogodnosti:

  1. Dobijate mogućnost da zemenite proizvod u roku od 14 dana
  2. Možete uštedeti kroz mesečne i vikend akcije koje često objavljuju na svom sajtu
  3. Njihova podrška je vama na raspolaganju 24 sata 7 dana u nedelji i praktično imate podršku za bilo kakvu moguću i (nemoguću) situaciju sa proizvodom koji ste poručili.

Zato posetite njihovu online prodavnicu, pogledajte širok izbor igračaka i opreme za decu i već danas obradujte vašeg mališana! Jer, ima li šta lepše od dečijeg osmeha i velikih okica kada ga iznenadite novom igračkom?